sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Ensimmäinen viikko USA:ssa takana!

Heipä hei taas! Ensimmäisestä viikosta on selvitty kunnialla! 

Lennot sujuivat ihan ok, vaikka HKI-FRA-lennon portti ehti vaihtua 3 kertaa ja kone lähti n. 40min myöhässä Helsingistä. = Kauhea sprintti koneeseen massiivisen lentokentän läpi, vain huomatakseni että kone chillasi portilla vielä tunnin odottamassa de-icingia. Että näin. No, pääsin perille 3 muun suomalaisen au-pairin kanssa JFK:lle ja sieltä bussi kyyditsi parikymmentä ihmistä koulutukseen. 

Au-pair-koulutus oli Oakdalessa, Long Islandilla. Ihanat, avoimet vessat, kylmät suihkut ja järkyttävä ruoka jäivät näin päällimmäisinä mieleen. Ja niin, vauvoja ei saa ravistaa. Ja mainokset ovat tehneet amerikkalaisista lihavia. Tehtävää oli aamukahdeksasta iltakahdeksaan lähes non-stop joten aikaa muihin au-paireihin tutustumiseen ei juuri ollut. Itse tunnit eivät olleet mitenkään erikoisen opettavaisia, mutta jaoin pöydän 2 eteläafrikkalaisen, yhden meksikolaisen ja 2 muun suomalaisen kanssa, joten hauskaa oli! 

Torstaina käytiin pikavisiitillä NYC:ssä, ja olihan se kaunis kaupunki edelleen. Kuvia löytyy Facebookista!

Perjantaina olikin jo aika lähteä perheisiin. Meitä onnekkaita Bostonin alueelle muuttavia odotti n. 6h bussimatka! No, täällä Ameriikassa kaikki on isompaa ja hurjempaa, joten saatiin n. 20 hengelle kokonainen iso bussi jossa oli langaton netti. Bussimatka meni todella nopeasti netissä surffaillessa ja "kollegoiden" kanssa höpötellessä. Puoli tuntia ennen Newtonin asemalle (josta perheet meidät hakivat) saapumista suurin osa istui kalpeina hiljaa penkeissään. "Miten tämä nyt menee? Tykkääköhän ne minusta? Minkälainen talo niillä on?" ynnä muut kysymykset pyörivät mielessä. No, minut, kuten muutkin noudettiin ajallaan ja kaikki perheet vaikuttivat innostuneilta saadessaan vihdoin au-pairin perheeseensä. Omassa perheessäni olen numero 4. 

Koko perhe (host-isä ja 2 lasta) tulivat hakemaan minut ja veivät kävelylle Harvard Squarelle, pällistelemään sitä maailman kuuluisinta yliopistoa (jonne itsekin toivon pääseväni muutamalle kurssille... Here's for hoping!) ja juotiin maailman parasta kaakaota. Sieltä host-isän vanhempien luokse käymään ja ravintolan kautta kotiin. Lapset vaikuttivat tykästyvän minuun heti, onneksi! Tykkäsivät myös tuliaisista, saapi nähdä jos host-isä uskaltautuu käyttämään tuliais-juustohöylää piakkoin! =D

Lauantaina olikin täysi päivä. Pistivät minut auton rattiin heti! Ajettiin aamiaisravintolan kautta lasten koulun Gingerbread Bazaariin, jossa n. 150 sokerihumalaista lasta askartelivat ja hyppivät ja pomppivat pitkin ja poikin sillä aikaa kun vanhemmat juttelivat keskenään. Sain itsekin kasan lippuja aktiviteetteihin, ja kävin "Gift walkilla", sain Silly Bands (eri muotoisia kumilenksuja jotka ilmeisesti ovat hirvittävän trendikkäitä...), jalkapallo-kumin, piparkakun tuoksuisen kynän ja karkkia. Jee! =) Sieltä käytiin kotokautta ja mentiin host-pojan jäkistreeneihin palelemaan, ja vihdoin Five Guys-pikaruokalan (törkeän hyvät sapuskat!) kautta kotiin! No, pääsin heti näkemään lasten kavereita ja kavereiden vanhempia ja ties mitä.

Tänään lähdettiin host-isän ja -pojan kanssa aamiaiselle Mansfieldiin, host-tytön ollessa kaverilla yökylässä. Sain ajaa moottoritietä pitkin, ja voi hohhoh. Vilkku? Mikä vilkku? Ja kaistaahan on syytä vaihtaa joka 5. sekunti jottei vain joudu hidastamaan vauhtia. No, rystyset valkoisina ajoin, ja päästiin perille hengissä. Tosin host-isä sanoi että hän pelkäsi kun taskuparkkeerasin kakkosauton (Toyota Rav 4, it's MINE!). Hyvinhän se meni, tietysti! No, siinäpähän pelkäsi! =D

Sain loppupäivän tehdä mitä huvitti. Ja ette varmaan arvaa mikä huvitti eniten: Wrentham Village Premium Outlets. Ajelin parisenkymmentä kilometriä alueen parhaimpaan ostosparatiisiin. Mukaan tarttui Guessin villakangastakki ($49), Tommy Hilfigerin käsilaukku ($40), pari Ed Hardyn t-paitaa (naurettavat $19/kpl) ja Lindtin ja Rocky Mountain Chocolate Factoryn suklaata. Sieltä Walpole Mall:ille koluamaan läpi Barnes & Noble (kirjakauppa), Payless Shoe Source ja Kohl's. Ainut virhe oli mennä syömään Old Country Buffet:iin. Siellä oli Oreo Cheesecakea rajattomasti... No, onneksi en jaksanut syödä kuin 3/4osaa yhdestä palasta! 

Nyt katselen telkkaria (vain 300+ kanavaa joista valita + on demand-leffat), yhdeksältä alkaa Desperate Housewives! Yritän postailla taas ensi viikolla!

2 kommenttia:

  1. Hei.

    Olisko sinulla s.postia käytössä jonne voisin tarkemmin pari kyssäriä tuosta au pair koulutuksesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. On toki. Laita vaikka tulemaan osoitteeseen millaurvas@yahoo.com. Pistä kommentti tähän kun olet nähnyt tämän viestin, niin poistan tämän osoitteen täältä. :)

      Poista