tiistai 26. lokakuuta 2010

Pakkaamista ja töitä!

Olin taas töissä tänään, 7-14. Päivät kyseisessä putiikissa menee aina todella nopeasti, vaikka herätys klo. 6 ei olekaan ihan prime timeä mulle.

Nyt illalla oon saanut pakattua 3 laatikkoa kirjojakin. Bye Edward, Harry (and Elisabeth & Jessica... ?!) Tuntuu vieläkin tosi epätodelliselta, että 29.11. istun lentokoneessa kohti uusia seikkailuja JA samaan aikaan A kantaa viimeisiä huonekaluja ulos asunnosta. Kaikki tulee muuttumaan. Ja toivottavasti loppupeleissä parempaan suuntaan. Eihän sitä tiedä mitä keksitään kun ensi vuoden marraskuussa (toivottavasti) lentokone tömähtää Hiki-Vantaalle. Australia on edelleen unelmissa...


Tässä muuten USA-lennon viralliset tiedot:




Selvittelin vähän paikkoja ja viihdettä "on board" ja totesin että FRA-JFK-lennolla tulee pyörimään tuhat leffaa jotka haluan katsoa, ja aikaa on vain se 8,5h... =) Lisäksi noi lentoajat tarkoittaa yötä ilman unia, klo 3 bussilla lentokentälle ja kunnon hölkkää lähtöportille Frankfurtissa. Kiva. NZ-porukka muistanee Frankfurtin lentokentästä ainakin sen, että se ei ollut mikään miniatyyri. JFK:hän on aivan valtava, mutta siellä ei enään sitten ole kiirettä mihinkään.

Asiasta kukkaruukkuun: On muuten kamalaa mikä rip-off hinta "kansainvälisellä ajokortilla" on! Siis sehän on todellakin kulahtaneen näköinen kartonginpala jossa lukee muutamalla kielellä että saan ajaa autoa. Wow. Ja tästä lystistä maksoin 28€! Olisivat nyt edes laminoineet tai jotain... Ja sitäpaitsi se pamfletti vaihtuu kuitenkin Massachusetts Driver's Licenseen varmaankin vuodenvaihteessa. Oon jo nyt suunnitellut että sitä täytyy käyttää sitten henkkarina kun menee baariin täällä Suomessa, niin ei tarvitse sitä 1500€ muovinpalaa kanniskella mukanaan. =D Mahtavatkohan hyväksyä henkkareiksi täällä? Tuskin...

Toinen hauska juttu oli viisumikuvien ottaminen. Rajala veloitti 15€ kahdesta kuvasta. Mutta ne olivatkin työn ja tuskan takana! Tässä USA:n Suomen konsulaatin sivuilta (http://finland.usembassy.gov/niv_photo.html)

"General
  • The photograph for each visa applicant must be full face.
  • The photograph must have been taken within the last six months.
Photo Size
  • The photograph must be 2 by 2 inches (roughly 50mm square) with the head centered in the frame.
  • The head (measured from the top of the hair to the bottom of the chin) should measure between 1 inch to 1 3/8 inches (25mm to 35mm) with the eye level between 1 1/8 inches to 1 3/8 inches (28mm to 25mm) from the bottom of the photo.
Photo Appearance
  • The photograph must be a full-face view in which the visa applicant is facing the camera directly.
  • The visa applicant should not look down or to either side.
  • It is preferable if the ears are shown.
  • The face of the visa applicant should cover about 50 percent of the photo area.
  • Side or angled views are not accepted.
  • The photograph should be in color and must have a white or off-white background.  Photographs with dark, busy or printed backgrounds will not be accepted.
  • Head coverings and hats are only acceptable due to religious beliefs, and even then, may not cover any portion of the visa applicant’s face.
  • Sunglasses or other wear which detracts from the face are not acceptable unless required for medical reasons.
  • A visa applicant may not wear any type of traditional facemask or veil that does not permit adequate identification.
  • Photographs of military, airline or other personnel wearing hats are not acceptable.
  • Photographs of applicants wearing tribal, national costume or other headgear not specifically religious in nature are not acceptable."
Että näin. Sääli kun en ottanut mun perinnenaamaria naamalle ja piilottanut korviani. Ja ressukka valokuvaaja sai leikkiä kaiken maailman suorakulmilla ja viivottimilla ja ties millä skalpellilla jotta se sai kuvat oikean kokoisiksi ja näköisiksi. No, toivottavasti päästävät maahan!

Tämän diibadaaban lukeneet palkitsen kuvalla sekä viisumikuvasta että tästä surullisenkuuluisasta "kansainvälisestä ajokortista".

Tästä ilosta maksoin yhteensä 43€. Joten naurakaa nyt sitten koko rahan edestä! =D

6 kommenttia:

  1. joo, pelottavan näköisiä on.....ettet vaan joutuisi suoraan JFK:lta Rikers Islandille

    VastaaPoista
  2. No, onneks Walpolessakin on Maximum Security Prison...

    VastaaPoista
  3. PR för din blogg fixat!
    http://sojogodk.wordpress.com/2010/10/27/bloggtips-med-mera/

    Och vi hinner knappast ses innan du åker så vi önskar dig ett fantastiskt år och vi tror it's gonna be freakin' AWESOME!

    Sofia

    VastaaPoista
  4. Hejsan! Heheh, tack för PR, ja vet int om bloggen e värt de, men... =)
    De kommer definitivt att bli helt awesome år, o ja tänker försöka beskriva alla awesome detaljer här, så stay tuned! =)
    Vi ses igen nästa år, maybe!

    VastaaPoista
  5. Hei siistiä säkin oot lähössä tänne jenkkilään aupairiks :) Löysin tän sun blogis, kun olit liittyny mun lukijaks. Bostonia olis tarkotus joskus tulla tsekkaan tän vuoden aikana, niin sit vois nähdäkin! On aina ihana nähdä suomalaisia, kun niitä ei täällä Ohiossa liikaa löydy. :D

    VastaaPoista
  6. Heips! Juu, täytyy myöntää että luin melkeen koko sun blogin yhdeltä istumalta kun löysin sen! =)
    On ollut kiva seurata miten sun vuotesi on kulunut.
    Ja ihan mielellään voidaan nähdä kun ilmestyn sinne Bostonin liepeille joulukuun alussa. =D

    VastaaPoista