torstai 13. joulukuuta 2012

Uusi alku, sort of.

Tarkoitus oli bloggailla koko syksy myös, au pair-ajan päättymisen jälkeen jne. Noh, se nyt niinkuin vähän jäi... Nyt on sen verran aikaa kulunut että voin taas jatkaa kirjoittelemista, jos ei muuta niin ainakin suomen kielen harjoittelemisen vuoksi. Olin siis au pairina Massachusettsissa 21 kuukautta. Se oli hurjan pitkä aika joka meni loppupeleissä todella nopeasti. 

Mutta nyt ihan ensimmäiseksi on syytä selvittää perusasiat... Ekaksi: Missä olen? No, olen tällä hetkellä kotona. Se, missä koti on, onkin pidempi tarina. Kotikaupunkini on tällä hetkellä Providence, Rhode Island. Tässä keskustan tuntumassa asustetaan aviomiehen kanssa. Ai mikä aviomies? No, kävi pikkuinen vahinko, ja tapasin, 7kk täällä oltuani, mukavan paikallisen miehen, ja siinä kävi sitten niin että päätettiin mennä naimisiin syyskuun alussa 2012 (kun au pairin duunit oli ohi) ja asettautua tänne asumaan.  

Vähän niinkun näin... Huomatkaa lippu taustalla... 
Mitenniin amerikkalaista? =D

Nyt siis täällä olisi tarkoitus elellä ja olla. Green card-prosessi alkoi lokakuun lopulla vihdoin (on muuten aika kallista hupia, pistän siitä vielä erikseen juttua), ja tammikuun alussa olisi tarkoitus käydä haastattelussa miekkosen kanssa, viranomaiset (Department of Homeland Security, WOOT?!) haluavat tarkistaa että tämä ei ole feikkiavioliitto. Tosin jo sormenjäljet minulta ottanut mies osasi kertoa että skandinaavit eivät muuta USA:an hyvän elämän ja sosiaaliturvan perässä... Oltiin samaa mieltä siis... 

Eli tänne meinasin alkaa kirjoittelemaan kaikkea ulkosuomalaisen elämästä, USA:ssa elämisestä ja mitä nyt muuta sattuukaan tulemaan mieleen. 

Eteenpäin, sanoi mummo lumessa. =)

9 kommenttia:

  1. Paljon onnea avioliiton johdosta! Odotan innolla tulevia tekstejäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! Ja kiitos kommentista, on hauskaa huomata että porukka löytää tänne blogiin. :)

      Poista
    2. Löysin tämän kun etsiskelin tietoa au paireista :) Kirjoitan USAan sijoittuvaa kirjaa, joten blogisi on senkin vuoksi mielenkiintoinen :)

      Poista
    3. Siistiä! Ehtisin jo pikaisesti katselemaan yhtä blogeistasi, ja meinaan palata lukemaan paremmalla ajalla. Yritän täällä kirjoitella kaikenlaista Jenkkeihin ja täällä elämiseen liittyvää, joten toivotaan että kehitän edes jotain mielenkiintoista luettavaa. :)

      Poista
    4. Kuulostaa hyvältä! Toivottavasti saat blogistani jotain irti :)

      Laitan varmaan kommentteihin kysymyksiä, kun niitä tulee mieleen. Joitakin juttuja kyselee mielellään joltakin, joka oikeasti asuu Jenkeissä :)

      Poista
  2. ÄNTLIGEN E DU BÄKKI! Och grattis för giftermålet :) Lycka till med homeland security-typerna, de låter inte alls skrämmande.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wohoo I'm back! Good as new and twice as ugly! :D Tack så mycke, ja tänkte nog börja skriva direkt efter att jag sluta jobba som au pair, men de på någo sätt blev sen... Men NU ska de skrivas! Homeland Security-typerna som jag ha träffa hittills ha vari väldigt chill, men jag antar att i intervjun är de lite annorlunda typer som man får träffa...

      Poista
  3. JEE! Olen odottanutkin että milloin palaisit kirjoittelemaan. Innolla odotan uusia juttujasi. Onnittelut teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja kiva että jutut kiinnostaa. :D Yritän tarjota jotain viihdettä aina silloin tällöin ainakin.

      Poista