keskiviikko 8. elokuuta 2012

12 päivää.

12 päivää jäljellä. Uskomatonta mutta totta. 21.8. lähden täältä host-perheen luota ja jätän taakseni tämän arjen. Arjen, joka on ollut elämän suurin osa melkein 2 vuotta. Tulee todella epätodellinen olo. 

Miten sitä osaakaan olla, kun ei ole tätä sirkusta ympärillä päivittäin. Toki tähän aikaan on mahtunut jonkin verran draamaa ja konflikteja ja sitä sun tätä, mutta niitä hyviä hetkiä on ollut niin paljon! Kuten esimerkiksi host-isän "The Hangover"-fanitus, jota lapsetkin nauroivat, kun mentiin autoon tai ravintolaan, niin host-isä käski lasten liikkua, ja sanoi "Not you, fat jesus, slide it on back!". Tai ajoreissu pojan (kohta 8v) jääkiekkoharjoituksiin, ja host-tytön jatkuva selittäminen One Directionista ja kuinka hän haluaa naimisiin bändin jäsenen kanssa ja sitten hän olisi rikas ja kuuluisa ja iloinen, ja sen keskustelun päättänyt host-pojan (edelleen siis kohta 8v!!) puolihalveksuva kommentti "You're such a golddigger!". 

Ja nämä ovat vain viimeisen parin kuukauden kohokohtia, kun niitä on niin paljon... Olen ehtinyt tavata ihanan miehen, käydä Nykissä ja Las Vegasissa ja Montréalissa ja ajellut ympäriinsä täällä ja oppinut ja nähnyt niin paljon uutta. Ja olen kasvanut ihmisenä niin paljon. Omasta mielestäni ainakin. 

12 päivää erottaa minut uudesta alusta, uudesta arjesta ja uusista haasteista ja mahdollisuuksista. Vieläkään siis ei täällä blogosfäärissä suurin osa tiedä mitä aion seuraavaksi puuhailla. Aloitan uuden blogin heti au pair-aikani jälkeen, linkitän uuden osoitteen tänne, ja kutsun toki kaikki nykyiset lukijat seuraamaan höpötyksiäni! 


<3  ;)

4 kommenttia:

  1. Moikka! Oon seuraillu sun blogia ja haluisin kysyä vähän au pair-elämästä kun oon ite vakavasti harkinnut lähteväni au pairiks.

    Eli ensinnäkin.. Mä en tiedä minkä ikänen oot, mutta kai mä tätä silti voin kysyä. Eli pääseekö Jenkeissä kuinka helposti baariin, jos ei ole sen 21-v? Osaatko sanoa yhtään/onko mitään kokemusta?

    Saako kuinka helposti kavereita? Onko yleensä paikkakunnalla, jossa asuu host-perheen luona muitakin au paireja vai onko tämä yksilöllistä ja kannattavaa kysyä host-perheeltä?

    Onko kaduttanut lähteä? Kannattaako lähteä? Tiedätkö tapauksia, jos ei vaan yksinkertaisesti viihdykään host-perheessä eikä vaikka ko. maassa ja haluaa palata kotiin, onko mahdollista?
    Oletko ollut tyytyväinen perheeseen? Mitä asioita kannattaa selvittää perheen kanssa ennen sinne menoa?

    Olisin tosi kiitollinen jos vastaisit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla että seurailet blogia!
      Oon kohta 26, että baariinmenon kanssa ei oo ollu ongelmia... Tiedän että paperit tarkistetaan aina ja aika tarkasti ainakin täälläpäin, mutta on muutamia baareja joihin pääsee 18+ mutta silloin ei tietenkään saa juoda.
      Kavereita saa helposti kunhan on itse aktiivinen. LCC-ryhmän kautta tapaa jengiä samalta alueelta, sieltä on helppo aloittaa. Myös Facebookissa on alueiden ryhmät jonka kautta voi tutustua ihmisiin. Yleensä melkein kaikkialla on ainakin muutama muu au pair.
      En ole katunut lähtöäni minuuttiakaan. Kannattaa lähteä, mutta syyt lähtöön kannattaa olla kunnossa. Tämä ei ole lomaa, vaan vaatii omistautumista työlle, enemmän kuin mitä osasin kuvitellakaan ennen lähtöä. Vapaa-aikana voi matkustaa ja käydä ulkona jne, mutta työ on välillä todella rankkaa. Riippuu tietysti myös aikataulusta ja perheestä. Kielitaito paranee, itsevarmuus paranee ja sitä huomaa miten hyvin pärjää erilaisissa tilanteissa.
      Jos ei viihdy perheessä niin voi kokeilla toista perhettä, ja toki kotiinkin voi palata, mutta sitten pitää maksaa paluulento itse. Näin olen ymmärtänyt. Pienimpien vaikeuksien takia ei kannata kotiin lähteä.
      Olen ollut todella tyytyväinen host-perheeseeni, vaikka työ on välillä sekä fyysisesti että henkisesti raskasta. Olemme oikein hyvä "match". Perheen kanssa kannattaa keskustella aikataulu, kotiintuloajat, lasten kurinpito, harrastukset jne. Kysele niin paljon kun mahdollista, mutta jätä vapaa-aikaa koskevat kysymykset vähemmälle, sillä host-perhe voi muuten luulla että oot tulossa lomalle etkä töihin. Au pairin käsikirjassa ja kaikissa lapuissa on todella hyviä esimerkkikysymyksiä, niistä kannattaa aloittaa. Toivottavasti tämä auttoi! Kysele toki lisää jos tulee mieleen jotain.

      Poista
  2. Moi! Joko oot alottanu sen sun uuden blogin kirjottamisen? Olis kiva lukea et mihin saa paadyit sun aupair vuoden jalkeen, ootko jaany tanne Jenkkeihin asumaan ja alotitko taalla opiskelut vai miten? :)

    VastaaPoista
  3. Itseasiassa just miettisin että pitäis tosiaan kirjottaa taas... Ehkäpä jo tänään... Stay tuned! :)

    VastaaPoista